Bij co-creatie creëren we een ruimte waarin we samenwerken met menselijk bewustzijn en het bewustzijn van de natuur. Communiceren met de aanwezigen in deze ruimte verloopt via ons lichaamsgevoel.

Ons lichaam is natuur en staat in direct contact met het menselijk bewustzijn

Via onze gedachten of uitgesproken woorden stellen we vragen en bespreken we onze problemen en wensen. De antwoorden van de ‘aanwezigen’ in de ruimte komen via ons lichaam, bijvoorbeeld door spiertesten of lichamelijke reacties, in ons bewustzijn.

Van vraagstuk naar gerealiseerde wens

We bespreken de vraagstukken waarin we ons bevinden en formuleren onze wensen. Vervolgens verzoeken we de aanwezigen in de co-creatieve ruimte om ons van vraagstuk naar gerealiseerde wens te helpen. Daarop gaan de aanwezigen in de ruimte middels onderzoek en behandeling aan de slag. Intussen kunnen wij aanwezig zijn in ons lichaam.

Hoe meer wij tijdens het creatieproces in een staat van verbinding en liefde kunnen zijn, hoe soepeler dit creatieproces verloopt. Dat leert de ervaring.

De start van het co-creatieve proces is onze intentie

Is onze intentie gebaseerd op liefde dan vormt ze als het ware de vonk waarmee alles begint. Wanneer we vervolgens onze wens formuleren en vragen om creatie van deze wens, reageren de aanwezigen in de co-creatieve ruimte. Hierbij creëert het natuurlijk bewustzijn instant een bewustzijnsveld dat het ontwerp van de passende vorm weet.

Waarneembare vormen en relaties

In co-creatieve verbinding onder andere met dit bewustzijn kan geleidelijk vorm ontstaan. Zo resulteert het co-creatieve proces uiteindelijk in waarneembare vormen en relaties op alle vlakken van ons bestaan. Omdat we in gelijkwaardige samenwerking met natuurlijk bewustzijn hebben gecreëerd, zijn dit creaties die wij vooraf niet hadden kunnen bedenken.

En toch zijn ze passend.